Vain tequila puuttuu. En malttanut enää puurtaa aiemmin aloitettujen projektien kanssa, vaan eksyin uudelle sukkaraiteelle. Se oli pehmeä, liukuva, aurinkoinen - ja lätäköityvä. Ääh. Mutta ihanan tuntuinen jalassa.

Only the tequila missing. I couldn't keep myself working on earlier projects anymore but got strayed on yet another sock track. It was soft, gliding, sunny - and pooling. Zut alors. However, it feels wonderful on my feet.

591277.jpg 

Poshy Socks

Pattern: 60 stitches in 3 k, 1 p rib, french heel and flat toe.

Yarn: Posh Yarn Helena, 100 % merino wool in colourway Horizon

Needles: 3 mm dpn's

Blondi (tekoäly on päässä, mutta näissä asioissa se ei auta...) teki myös atomifysiikkaan verrattavan havainnon: kiilakantapäässä kantalappu kannattaa jättää pari kerrosta lyhyemmäksi, koska kantapohja ei syö kantalapun pituutta. Eli kantapää on hieman löysä, mutta kotisukissa mitä väliä.

This blond also found out something - this is almost like nuclear physics - when making a french heel one should make the heel flap couple of rows shorter than when making a dutch heel as the bottom of the heel doesn't take any of the flap's length like in dutch heel. This means my poshy socks have slightly loose heel but, who cares?