Viime aikoina olen keskittynyt ennen kaikkea erilaisiin piha- ja puutarha-asioihin, niin kuin keväällä kuuluukin. Helatorstaina teimme retken kauppapuutarhaan ja punontaparatiisiin. Tältä retkeltä hankittiin parvekkeelle kukkia, yrttejä ja pajuamppeli, ja onnekas Vintiö pääsi ratsastamaan punotulla hepalla. Perjantaina vietimme koko päivän pihalla (huom! kerrostalo) naapureiden kanssa grillaten ja vahtien kollektiivisesti riehuvia kaksivuotiaita. Lauantaina kävimme jälleen yhdessä puutarhamyymälässä, tällä kertaa taloyhtiötä varten. Ja eilen oli talkoot. Kaksivuotiaat ja muutkin valjastettiin hyödylliseen työhön, ja nyt on pihallamme uudet kesäkukat, tasoitetut nurmikot, uudet pyykkinarut sekä uudelleenmaalattu jätekatos. Tänään olenkin ollut tyytyväisenä koko päivän sisällä. No joo, myönnetään, osittain myös parvekkeella. Muuten olisin voinut saada vieroitusoireita.

Lately I've concentrated on yard and garden thingies just as you should do in spring. On Ascension day we made a trip to a garden and a wicker shop. After the trip we had new flowers and herbs for our balcony and lucky Rascal had ridden on a wicker horse. On Friday we spent the whole day with our neighbours in our front yard (NB that we live in a huge block of flats!) barbecueing and watching the two-year-olds running wild. On Saturday we went yet again to another garden shop but this time the purpose was our house's common garden day on Sunday. So yesterday the two-year-olds as well all the others were working together and as a result we now have new summer flowers, refreshed lawns, new clotheslines, as well a fresh paint on the garbage shed. How I have enjoyed today staying at home! Well, partly on the balcony but that doesn't count.

602799.jpg

Eksoottisempia puutarhakokemuksia on tarjonnut viime aikoina aivoton tv-neule, jonka värien lumoissa olen viettänyt iltakaudet. Niskani ovat myös olleet kipeät, joten kun sain tämän valmiiksi torstaina, olen sittemmin tyytyväisenä pukeutunut kesävaatteisiin ja paksuun kaulaliinaan. Inspiksen sain salaiselta neuleystävältäni, joka mailissaan kertoi tekevänsä samanlaista huivia kuin Brooklyn Tweedin Jared oli aiemmin saanut valmiiksi. Näitähän on nähty aiemminkin monissa blogeissa, mutta aina yhtä ihanina. No joo, ja sit käytiinkin käyttämässä Priiman lahjakortti Silk Gardeniin. Tästä seuraavana päivänä lampsiessani kuoroharjoituksiin voitte arvata, mitä Ilona siellä meitä odotellessaan värkkäili... Tarttuu siis kuin tauti, tämä silkkimato.  

More exotic garden experiences I have got from my brainless telly-knit whose colours have enchanted me in the evenings. My neck has been pretty sore, so as I finished this on Friday I have enjoyed wearing my summer clothes along with a thick scarf. I got the inspiration for the scarf from my Secret Pal who told me on her mail that she was working on a scarf like the one  Brooklyn Tweed's Jared finished a while ago after many others. Before I even noticed I had spent my gift voucher in LYS to four skeins on Silk Garden. On the following day as I went to choir rehearsals you can just guess what Ilona was knitting while waiting for us... This silk worm is like a disease, you know.

Vähän lumousta teillekin: - Bit of enchantment for you, too:

602802.jpg

Silk Garden Scarf

Pattern: Idea from Brooklyn Tweed.

Yarn: Noro Silk Garden, colourways 234 and 245.

Needles: 5 mm.

602804.jpg

602806.jpg

Toivon, ettei nämä lukuisat jättikuvat hidasta liikaa aukeamista. Ne on vaan niin herkkuja...

I hope these several gicantic photos won't make my blog too slow. They are just soooo delicious...